Quant costa el manteniment d’una autocaravana?

Cada cop són més les persones que es plantegen l’opció de tenir una autocaravana en propietat per dur a terme les seves escapades de cap de setmana i poder viatjar sense estar lligat per reserves d’allotjaments. Davant d’aquesta possibilitat, la pregunta que sempre es fan és si és car tenir una autocaravana. A Autocaravanes Carreras et recomanem que abans d’invertir una quantitat important de diners en comprar una autocaravana, donis un cop d’ull al nostre article perquè sàpigues quines despeses comporta tenir una autocaravana en propietat.

La nostra trajectòria en el sector com empresa de referència en el lloguer d’autocaravanes i furgonetes camperitzades ens converteix en perfectes coneixedors de totes les despeses periòdiques i també de les esporàdiques que tenen les autocaravanes. 

és car tenir una autocaravana

Aquells clients que lloguen una de les nostres autocaravanes no s’han de preocupar per aquest tipus de despeses, ja que nosaltres ens en fem càrrec.

Més sobre nosaltres

És car tenir una autocaravana i fer-se càrrec del seu manteniment?

és car tenir una autocaravana

Al llarg de les següents línies t’exposarem les diferents despeses que hauràs d’afrontar si decideixes comprar la teva pròpia autocaravana. A partir d’aquí, tu mateix podràs decidir si és car tenir una autocaravana segons les teves circumstàncies personals. Tenir una autocaravana és molt més que fer la inversió inicial per comprar-la, cal tenir al dia les revisions mecàniques pertinents, les tasques de manteniment i permisos.

Però no t’atabalis, que nosaltres t’explicarem amb tota mena de detalls quines són aquestes despeses i quines d’elles són imprescindibles i quines no. D’aquesta manera, podràs decidir si per a tu és més adequat comprar una autocaravana o seguir llogant-les per a cada un dels teus viatges.

Què et podem oferir?

Si tens una autocaravana has de tenir l’assegurança adequada

L’opció de tenir una autocaravana en propietat sense tenir-la assegurada en condicions òptimes no l’hauries ni de contemplar. Les autocaravanes s’han d’assegurar de la mateixa manera que ho fan els vehicles convencionals.

Si compres una autocaravana és obligatori contractar una pòlissa a tercers. Queda a disposició de cadascú si s’amplia aquesta pòlissa a tot risc o si es contracta una assegurança a tot risc amb franquícia.

Des d’Autocaravanes Carreras et recomanem que contractis una assegurança que et cobreixi davant de qualsevol possible imprevist que pugui passar durant els teus viatges en autocaravana. Les estadístiques mostren que les autocaravanes són un tipus de vehicles que pateixen pocs sinistres greus malgrat que sí que tenen molts petits accidents.

és car tenir una autocaravana

Aquests accidents tenen lloc durant l’aparcament i les maniobres perquè la mida d’aquests vehicles és considerable.

No t’oblidis de pagar l’impost de circulació de la teva autocaravana

L’import d’aquest impost varia segons el municipi en què l’inscriguis. En tractar-se d’una taxa municipal, és l’ajuntament de cada municipi qui fixa la quantitat que cal abonar. Des d’Autocaravanes Carreras et recomanem que contactis amb l’ajuntament del teu municipi i preguntis quin import hauràs de pagar anualment.

Cal passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) una autocaravana?

Qualsevol autocaravana està subjecta a les periòdiques inspeccions tècniques de vehicle. Si compres una autocaravana completament nova, estaràs exempt de passar la ITV durant els primers quatre anys. A partir d’aquí l’hauràs de passar cada dos anys fins a arribar a la dècada de vida del vehicle.

Revisions de manteniment tècnic i canvi de pneumàtics

En funció de quants anys de vida tingui l’autocaravana o de la tipologia de vehicle que sigui, el manteniment que se li ha d’aplicar varia. No obstant això, el que hauràs de fer tant sí com no és:

  • Canvi de bateries periòdic: en funció de la tipologia d’aquestes i dels cicles de càrrega que portin acumulats.

  • Revisió periòdica de les instal·lacions extra com poden ser les plaques solars, els panys de seguretat o els detectors de gasos.

  • Revisions rutinàries: cada 10.000 km hauràs de passar pel taller per realitzar un examen exhaustiu. En cas que no facis aquests quilòmetres cada any, des d’Autocaravanes Carreras t’aconsellem que facis igualment una revisió anual.

  • Canvi de pneumàtics: les autocaravanes passen molt de temps aparcades i existeixen unes marques concretes que fabriquen pneumàtics especials per a aquest tipus de vehicles. No obstant això, per seguretat es recomana que es canviïn cada sis anys malgrat que no s’hagin fet molts quilòmetres.

  • Canvi de la corretja de distribució: als 100.000 quilòmetres o cada sis anys.

  • Revisions d’estanquitat: aquest tipus de revisions, malgrat que no són obligatòries, sí que són molt recomanables. Dur-les a terme permet allargar la vida útil de les autocaravanes.

Si creus que és car tenir una autocaravana en propietat, lloga-la amb nosaltres

 Pensa que a banda de totes les despeses que t’hem detallat, cal pensar també en llogar un espai o pàrquing per guardar-la quan no estàs viatjant. Si tenir una autocaravana en propietat excedeix el teu pressupost, sempre que en necessitis una pots llogar-la a Autocaravanes Carreras. Estarem encantats d’atendre’t i ens farem càrrec de tot el necessari per poder-te entregar una autocaravana en perfectes condicions perquè tu, només t’hagis de preocupar de gaudir del viatge. 

Contacta amb nosaltres trucant al 93 778 82 08 o escrivint-nos a info@autocaravanescarreras.com.