Si és la primera vegada que tens una autocaravana i no saps quins requeriments tècnics són necessaris per a passar la ITV, estàs al millor lloc! A Autocaravanes Carreras comptem amb una llarga experiència tant en el lloguer com en la venda d’Autocaravanes i furgonetes, així que, podrem ajudar-te a descobrir les necessitats reals per a passar la teva ITV sense sorpreses.

itv autocaravanes

ITV per a autocaravanes. L’han de passar totes?

Com pot passar amb altres vehicles, en el cas de les autocaravanes no és necessari que totes les autocaravanes passin la ITV.
Només s’han de sotmetre a una inspecció tècnica aquelles caravanes que tinguin una MMA (Massa màxima autoritzada) superior als 750kg, quedant exemptes les que tenen una massa inferior.

 Cada quan realitzar la ITV d’autocaravanes?

En aquest cas, la periodicitat de les ITV de les autocaravanes és la mateixa que els turismes. No és obligatori passar la ITV per a autocaravanes durant els 4 primers anys des de la primera matriculació. Després haurà de realitzar-se cada dos anys fins als 10 anys i, posteriorment, cada any.

Aspectes tècnics per a passar la ITV d’autocaravanes

A continuació, us detallem alguns dels aspectes tècnics més habituals que s’han de tenir en perfectes condicions si aspirem a poder passar la revisió tècnica obligatòria satisfactòriament:

  • Revisió de la instal·lació del gas de l’autocaravana: és importantíssim revisar que no hi hagi fugides i que tot el circuit del gas funcioni adequadament. En la instal·lació del gas els operaris tècnics de la ITV es fixaran en el respirador i en l’estat de la goma. Cal tenir en compte que la goma caduca als 4 anys, així que caldrà canviar-la abans de la primera ITV, per la qual cosa el seu bon estat és un element clau a revisar abans de cada inspecció.

itv autocaravanes
  • Enganxament de l’autocaravana: hem de revisar l’enganxament per a assegurar-nos que podrem sortir sense tenir cap mena d’imprevist quant a mobilitat.

  • Funcionament de les llums: hem d’assegurar-nos que les llums de posició, antiboira i les d’encreuament o carretera funcionin i no tinguin cap bombeta que parpellegi o que directament no funcioni per a assegurar una correcta conducció, segura tant per a nosaltres com per a la resta de conductors.

  • Revisar l’estat dels pneumàtics: Per poder desplaçar-nos de manera segura, hem de revisar els pneumàtics, la data de fabricació, l’aire i el nivell de desgast que tinguin.

Llogar una autocaravana en Autocaravanes carreras

Quant val passar la ITV d’autocaravanes?

Els preus per a passar la ITV en el cas de les autocaravanes s’assemblen als aplicats als turismes. Hem de tenir en compte que les tarifes poden variar entre les diferents comunitats autònomes, amb la qual cosa, podrà consultar el preu de passar la ITV per a autocaravanes 2020 aquí de manera detallada.

itv autocaravanes

Novetats en la legislació de la ITV per a autocaravanes

A partir del pròxim 20 de maig de 2020, tots els vehicles que s’hagin matriculat del 20 de maig de 2018 d’ara endavant i que passin la ITV comptaran amb un avantatge: la Unió Europea obligarà els fabricants d’automòbils a facilitar les dades tècniques necessàries per a realitzar la inspecció, informació que fins ara era inaccessible.

Si estàs preparant la teva pròxima escapada amb la teva autocaravana i la data de la revisió tècnica està a prop, assegura’t d’haver revisat els ítems indicats en el post per a no tenir cap problema i poder sortir a gaudir de la carretera sense preocupacions.

Si estàs buscant una autocaravana de lloguer i tens dubtes de quin triar, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sense compromís!

Llogar una autocaravana