Llogar o comprar una autocaravana?

Un cop hem confirmat el destí de les nostres vacances, haurem d’escollir el mitjà de transport. Entre els milers d’opcions, trobem l’autocaravana, una pràctica que ha guanyat gran popularitat en els últims anys. Tal és la situació, que triar entre el lloguer o la compra d’aquesta s’ha convertit en la pregunta estrella.

Tots coneixem com funciona el turisme tradicional, aquest tipus de viatge es caracteritza pel següent esquema: triem una destinació i busquem un allotjament en bones condicions a prop dels punts d’interès que volem visitar. Aquest tipus de turisme ofereix molts avantatges, però també limitacions.

La mobilitat seria un dels principals desavantatges dins del turisme tradicional, tenint en compte que sempre haurem de dormir en el mateix allotjament o haurem de reservar diferents hotels en el cas de voler visitar altres llocs. Aquí també es podrien anomenar els serveis extres que paguem i que de vegades acabem no gaudint, com ara el gimnàs de l’hotel o el menjar del buffet. L’autocaravàning, en contrapartida, dona més llibertat al viatger. Reporta un estil d’oci més espontani, permetent accedir a llocs recòndits o simplement despertar-se cada dia en un lloc diferent.

Quant costa viatjar en autocaravana

El turisme tradicional i l’autocaravana són dos mons diferents, però que poden arribar a complementar-se, combinant així les vacances en autocaravana amb estades a hotels. Independentment del tipus de turista que siguis, ja hem vist que aquest tipus de viatge s’adapta amb facilitat a qualsevol perfil, i quant costa llogar una autocaravana, serà interessant tenir sempre en compte la diversitat d’opcions i facilitats que ofereix aquest tipus de viatge per poder gaudir al màxim de la nostra escapada.

Quant costa llogar una autocaravana?

Organitzar viatge en autocaravana

Abans de realitzar una inversió d’aquesta magnitud, recomanem sempre provar aquest tipus de vehicle i l’experiència que aquest ofereix. Entre els principals beneficis de llogar una autocaravana, cal tenir en compte tots els costos de manteniment que podràs estalviar-te, en aquest cas els únics imports que hauràs de cobrir serà el que consumeixis. Un altre dels avantatges que trobem a l’hora de llogar-la serà el fet de poder adaptar el vehicle a cada viatge depenent del nombre de persones que sigueu. Finalment, caldrà pensar en el nombre de viatges que podràs fer amb ella, ja que si són pocs, el més indicat serà llogar-la.

Endinsar-te al món de les autocaravanes pot ser una gran aventura, sigui per viure-la en família o amb amics.

Llogar una autocaravana es tracta d’una bona opció tant per a principiants, com pels més experimentats, ja que la comoditat de recollir i tornar el vehicle i responsabilitzar-se d’ell només uns dies és una dada molt valorable.

Quant costa llogar una autocaravana? Val la pena?

Llogar i viatjar en autocaravana té molts avantatges. Realitzar una escapada d’aquest tipus es tracta d’una fusió entre un viatge en cotxe i amb les comoditats de fer-ho amb una casa al damunt.

Un dels principals beneficis de les autocaravanes enfront dels viatges organitzats és l’estalvi de temps. Amb les autocaravanes portem la nostra casa al damunt, cosa que ens permetrà no haver d’estar pendents d’horaris d’arribada o sortida. Tampoc estarem subjectes a itineraris, podrem decidir en tot moment on volem anar. Podent així gaudir de paisatges i racons, dels quals no podríem viure en un viatge organitzat. Un altre tipus de beneficis a destacar en un viatge en autocaravana són els següents:

 • Economia: llogar una autocaravana pot arribar a ser molt econòmic, ja que si ho fas en grup sempre es podrà dividir les despeses del lloguer, la gasolina i el menjar entre tots els viatgers.

 • Confort: actualment els llits de les autocaravanes han evolucionat fins al punt d’arribar a altes quotes de comoditat. Algunes autocaravanes també disposen de dutxa i un lavabo complet en el seu interior, així com cuina. No falta cap comoditat!

 • Seguretat: aquests vehicles incorporen sofisticades eines de seguretat i, a més, aquest tipus de viatge compta amb zones vigilades i específiques per a viatgers.

 • Capacitat: hi ha autocaravanes de diverses dimensions, per poder gaudir del viatge en cada ocasió adaptant-se al nombre de membres que sigueu en el vostre grup d’amics o família.

 • Diversitat: l’autocaravàning ofereix la possibilitat de visitar més llocs dins del recorregut programat. No existirà l’obligació de romandre diversos dies en un lloc perquè hagis pagat un hotel o estar limitat pel transport públic, que moltes vegades no arriba a certs punts pel seu difícil accés.

 • Comoditat: conduir una autocaravana és tan senzill com fer-ho en un cotxe. Per a qui no tingui l’hàbit de manejar vehicles grans, pot necessitar un temps per habituar, però tot és qüestió de pràctica i experiència.

Algunes de les prestacions que trobaràs en els nostres vehicles Autocaravanes Carreras són:

 • Autocaravanes de 2 a 6 places.

 • Motors d’entre 130 a 150 CV.

 • Aïllament tèrmic i calefacció centralitzada.

 • Aire condicionat, navegador GPS i equip multimèdia a la cabina.

 • Cuina molt àmplia amb tots els estris, nevera i congelador.

 • Bany amb dutxa i aigua calenta.

 • Ampli garatge per a bicicletes i altres accessoris.

 • Tendal i cadires per gaudir del paisatge exterior.

Viatjar en autocaravana és una experiència única que no oblidaràs fàcilment. Encara no t’animes?