Consells i recomanacions per a una ruta al Cap Nord en autocaravana de pel·lícula

La ruta cap al Cap Nord en autocaravana és, sense cap mena de dubte, una de les experiències més desafiants pels aventurers que s’animen a creuar el Cercle Polar Àrtic amb la seva casa rodant.

Sortint des de Barcelona, la ruta Cap Nord en autocaravana té moltes parades per gaudir-ne en els diferents països, d’acord amb els teus interessos i els dels teus acompanyants. Per això, és un viatge ideal per fer amb parella o amb amics, i, fins i tot, podràs endur-t’hi els nens. 

Si encara no has llogat una autocaravana, en aquest post d’Autocaravanes Carreras hi trobarà  tots els motius per llogar una furgoneta camperitzada i començar a planejar les teves properes vacances al Pol Nord.

Descobreix tots els nostres models d’autocaravanes
Ruta Cap Nord en autocaravana

Per què val la pena visitar el Cap Nord

A causa de la seva ubicació geogràfica, el Cap Nord és un lloc molt especial que està situat sobre el mar de Barent, a 307 metres sobre el nivell del mar. 

També conegut com a Nordkapp, és el lloc on s’uneixen l’oceà Atlàntic amb l’Àrtic.  A més a més, és conegut com el punt més septentrional d’Europa. 

Aspectes tècnics sobre la ruta Cap Nord en autocaravana des de Barcelona

Si comences la teva aventura a Barcelona, pots llogar una de les nostres autocaravanes. A continuació, hauràs de creuar Europa de sud a nord, la qual cosa t’oferirà la possibilitat d’aprofitar les diferents parades per conèixer nous destins.

Ruta Cap Nord en autocaravana

Per tal de fer-ho relaxadament, no hauries de dedicar-hi menys de trenta dies. Si volguessis fer més parades en punts intermedis, n’hi hauries de sumar alguns més.

 

Els països que travessaràs en la teva ruta són França, Alemanya, Dinamarca, Suècia i Finlàndia. Per aquest motiu, et recomanem trobar destins que t’interessi conèixer en les diferents parades que faràs al llarg del viatge.

 

Des de Barcelona, la distància que cal recórrer s’apropa als 4500 quilòmetres, de manera que entre l’anada i la tornada recorreràs gairebé 9000 quilòmetres en total. A tot això, caldrà sumar-hi els desviaments que vulguis fer de la ruta directa per conèixer altres llocs que siguin del teu interès. 

 

A l’anada, et recomanem creuar pels ponts de Dinamarca, després prendre direcció cap al nord travessant Suècia i a la tornada, passar per Finlàndia, amb un ferri que comunica Helsinki amb Travemünde, a Alemanya.

Ruta Cap Nord en autocaravana: per què fer-la a l’estiu

No és cap secret que les temperatures hivernals a Noruega són molt baixes. Els mesos més freds, les temperatures a Cap Nord oscil·len entre -3 i -15 graus. Per aquest motiu, si viatges en autocaravana, hauràs de dur roder d’hivern per poder circular per les carreteres congelades.

Un altre punt en contra de fer el viatge a l’hivern és que, en aquestes latituds, els dies són molt curts. D’aquesta manera, si decideixes viatjar en aquesta estació, tindràs poques hores de llum per circular.

Malgrat això, un dels grans avantatges de viatjar a l’hivern és que tindràs la possibilitat de veure aurores boreals. Aquest és un dels grans atractius de Noruega i per a moltes persones, fa que viatjar a l’hivern valgui la pena.

Viatjar a Cap Nord a l’estiu té molts avantatges. En primer lloc, la temperatura a l’estiu varia entre 10 i 25 graus. Això no només converteix aquesta època de l’any en molt més amigable per viatjar, sinó que també fa que sigui més segur per conduir per les carreteres sense gel. 

A més a més, entre el 13 de maig i el 31 de juliol, té lloc un fenomen conegut com el Sol de mitjanit, en el qual el sol es manté sobre l’horitzó durant les 24 hores del dia. 

Consells per viatjar a Cap Nord en autocaravana

En començar la ruta cap al Cap Nord en autocaravana, possiblement et sorprendrà la poca quantitat d’àrees per a campers que hi ha a Noruega, a diferència de països com Espanya i França. A més a més, allà els campings són cars, de manera que hauràs de planificar curosament els buidatges i les omplertes. 

Afortunadament, és possible viatjar en autocaravana per aquesta zona sense haver de recórrer a càmpings o àrees de pagament, podent dormir fora sense cap mena de problema. Així és com, possiblement, hagis de pagar només poques nits per la pernoctació i els serveis. 

A Suècia i Finlàndia, serà a les casetes de WC de les autovies o a les benzineres, on més punts de buidatge i omplerta d’aigua trobaràs. Així mateix, t’has de descarregar l’aplicatiu parking4night, que et serà de gran ajuda a l’hora de buscar llocs per pernoctar en autocaravana, o simplement per passar l’estona.

Una bona notícia és que, com a norma, les carreteres principals són gratuïtes i estan en bones condicions. A Finlàndia hi ha molts camins secundaris no asfaltats, que de tota manera estan molt bé, ja que són amples. 

Un cop creuis el Cercle Polar Àrtic, has de tenir molt de compte amb els rens. Condueix amb cura i prestant molta atenció als costats, perquè al camí veuràs centenars d’exemplars d’aquests animals característics de la zona. 

Ruta Cap Nord en autocaravana

Arribar a Cap Nord en autocaravana

Després de recórrer més de quatre mil quilòmetres, finalment arribaràs al teu destí. Quan arribis podràs trobar rens a la platja, glaceres i paisatges de bosc i tundra que converteixen els darrers quilòmetres en un recorregut molt especial.

En arribar a Nordkapp, trobaràs una barrera-peatge, en la qual cobren entrada. El preu ronda els 30 euros per persona durant 24 hores. Allà dins hi podràs pernoctar i gaudir de les seves majors atraccions: la famosa bola, un museu, un restaurant, una botiga i una oficina de correus. 

La bona notícia és que pots aparcar l’autocaravana als aparcaments gratuïts que hi ha a 2 i a 4 quilòmetres de l’entrada i entrar a peu, per abaratir despeses.

Ruta Cap Nord en autocaravana

Aconsegueix la teva autocaravana perfecta a Autocaravanes Carreras

Llogar una furgoneta camperitzada et permetrà viure una aventura que recordaràs la resta de la teva vida. Paisatge i moments inoblidables, dins d’una autocaravana, ideal per compartir-ho amb la teva parella, amics i família. A Autocaravanes Carreras ens encarreguem de deixar-ho tot a punt perquè tu, només t’hagis de preocupar de gaudir tant com puguis. 

Ens pots escriure a info@autocaravanescarreras.com o truca’ns al 93 778 82 08. Contactar amb nosaltres serà el primer esglaó de la teva aventura!

Contacta amb nosaltres