La ruta per Navarra en autocaravana que proposem en aquest post, recorre tots els llocs imprescindibles que has de visitar tant sí com no durant el teu pas per aquesta zona situada al nord de la península Ibèrica.

Fer una ruta per Navarra en autocaravana és una gran manera de submergir-se en aquesta comunitat autònoma que tant té per oferir. Navarra destaca per la seva natura, per la seva història i la seva gastronomia, entre molts altres factors que anirem descobrint al llarg del camí.

A Autocaravanes Carreras comptem amb diferents tipus d’autocaravanes per viatjar, perquè tots puguin trobar el seu model ideal a l’hora d’emprendre la seva propera aventura.

Coneix tots els nostres models d’autocaravanes
ruta per Navarra en autocaravana

Les 8 parades indispensables durant la ruta per Navarra en autocaravana

En la nostra ruta per Navarra, recomanem aquestes vuit parades que són un “must” per a tot viatger que vulgui conèixer els llocs d’interès turístic més importants d’aquesta comunitat autònoma. Es tracta d’una ruta que té, en total, 278 quilòmetres i que uneix la Vall de les Bardenas Reales amb la Vall de Roncal.

Perquè cada viatger pugui fer-ho al ritme que desitgi, recomanem dedicar-hi entre una setmana i dotze dies, segons el temps de què disposen i dels interessos particulars de cada un.

Fes la teva reserva
ruta per Navarra en autocaravana

Parc de les Bardenas Reales

La nostra ruta per Navarra en autocaravana comença al Parc de les Bardenas Reales, un lloc que combina paisatges semidesèrtics amb boscos de pi blanc, que va ser declarat Reserva Mundial de la Biosfera.

La fauna i la flora del lloc, conformen un escenari únic que sembla tret d’un conte. De fet, allà s’hi han gravat moltes pel·lícules i sèries, com per exemple Joc de Trons.

És possible recórrer les Bardenas Reales a peu o en bicicleta, tot i que recomanem aquesta darrera opció atès que les distàncies són massa llargues per a fer-les caminant.

Malgrat que no és possible pernoctar dins el parc, hi ha càmpings propers – com el Camping Bardenas ubicat a Villafranca – que admet autocaravanes a un preu que parteix dels 13 € la nit.

Olite

Olite està a 40 quilòmetres al nord de la primera parada i compta amb un castell, que va ser declarat Monument Nacional. Des de les seves torres és possible gaudir d’unes vistes panoràmiques de la regió que et deixaran sense alè.

També es pot visitar l’església de Santa Maria la Real, el Museu del Vi de Navarra i els diferents cellers de la zona. A l’hora dels menjars, es recomanen els bars i restaurants ubicats als voltants del castell.

Per pernoctar a Olite existeixen dues opcions: l’Àrea d’Olite-Erriberri – que només compta amb deu places, però és gratuïta – o el Càmping d’Olite, que disposa de tots els serveis i comoditats.

ruta per Navarra en autocaravana

Pont de la Reina

A 35 quilòmetres al nord d’Olite, hi ha el Pont de la Reina, una vila medieval excel·lentment conservada. D’aquesta manera, recórrer l’església de Santiago el Gran i conèixer el Pont de la Reina, és com fer un viatge a través del temps.

Només un parell d’hores són suficients per visitar aquesta petita localitat, per la qual cosa dedicant-hi només un matí en tindràs prou.

ruta per Navarra en autocaravana

Pamplona

La propera parada de la ruta per Navarra en autocaravana és Pamplona, que queda a tan sols 22 minuts de la parada anterior. És el cor de la vida comercial i gastronòmica de la regió, que has de visitar costi el que costi.

A més de passejar pel bonic Nucli Antic, has de conèixer els jardins de la Taconera i el Parc Yamaguchi. A l’hora de dinar i sopar, has de saber que als carrerons de la ciutadella és possible trobar els pinxos i txacolís més exquisits de la regió.

A més a més, compta amb una àrea per a autocaravanes a una distància de 10 a 15 minuts a peu del nucli antic, que costa 10€ per nit i 2 € addicionals per canvi d’aigües.

Eugi

A 27,6 quilòmetres al nord de Pamplona, hi trobem aquest poblet situat a la Vall d’Esteribar, a la vora de l’embassament d’Eugi. És una zona ideal per gaudir de la natura i fer senderisme.

Si bé Eugi no compta amb una àrea per pernoctar, és possible fer-ho a la carretera N-135, a l’àrea per a autocaravanes de Josenea-Zubiri.

Roncesvalles

A 30 quilòmetres d’Eugi hi ha Roncesvalles, que és una parada obligatòria per als peregrins. Amb només 20 habitants, aquest poblet va ser un enclavament militar molt important anys enrere.

Ocupa un capítol important en la història, ja que va ser l’escenari de la Batalla de Roncesvalles al segle VIII dC, una gran gesta dels locals, que vam aconseguir minvar i afeblir l’exèrcit de Carlemany en el seu camí cap a Pamplona.

Entre altres atraccions, a Roncesvalles és possible visitar els seus búnquers, el Museu-Tresor de la Real Col·legiata de Roncesvalles, la Real Col·legiata de Roncesvalles i el Conjunt Monumental del Alto de Ibañeta.

És possible pernoctar en una àrea gratuïta per a autocaravanes, on hi ha serveis i botigues per fer-hi compres.

ruta per Navarra en autocaravana
ruta per Navarra en autocaravana

Selva d’Irati

Queda a 60 quilòmetres de la parada anterior i constitueix un enclavament de natura única, ideal per als amants de les activitats a l’aire lliure. És que allà hi conflueixen tres reserves naturals: la de Mendilatz, la de Truistibartea i la reserva integral de Lizardoiaque.

El parc compta amb cascades, coves i fagedes gegants, que es poden visitar en bicicleta o a peu. Per als més intrèpids, també hi ha excursions en canoa pel riu Irati.

És possible pernoctar a l’àrea acampada d’Arranzola, que trobaràs vora el lloc de venda de tiquets a l’accés al parc.

Vall del Roncal

A 74 quilòmetres d’Irati, arribem a la darrera parada de la ruta per Navarra en autocaravana. És un lloc ideal pels amants de la muntanya, ja que s’ubica al centre del Pirineu Navarrès.

És un lloc ideal per pescar, practicar senderisme i turisme d’aventura. A més a més, els fanàtics de la gastronomia no poden deixar de tastar els famosos formatges de la zona.

Als voltants, s’hi poden trobar desenes de parades habilitades per pernoctar. D’altra banda, a l’entrada del poble hi ha el pàrquing Roncal-Erronkari, que és totalment gratuït.

ruta per Navarra en autocaravana

Et preparem l’autocaravana per a la teva ruta per Navarra?

A Autocaravanes Carreras comptem amb els millors vehicles per acompanyar-te en les teves properes vacances. A la nostra web, hi podràs trobar opcions de lloguer d’autocaravanes per a 6 persones, així com també per a grups més reduïts i per a parelles. 

No ho dubtis més i contacta amb nosaltres trucant al  93 778 82 08 o escrivint-nos a info@autocaravanescarreras.com. Serà un plaer posar el nostre granet de sorra a la teva aventura!

Coneix els nostres modes d’autocaravanes