Una de les rutes més màgiques de totes, és la ruta dels contes de fades en autocaravana. Està a Alemanya i és un dels recorreguts més recomanables per fer a l’estiu.

La ruta dels contes de fades en autocaravana és una d’aquelles aventures que s’ha de viure, almenys, un cop a la vida. Per això, estigues molt atent a aquest post, ja que podries estar llegint coses sobre el destí de les teves properes vacances. 

Consells per viatjar en autocaravana

El recorregut complet per la ruta dels contes de fades en autocaravana

Es tracta d’una ruta que vol retre homenatge a l’obra dels Germans Grimm, reconeguts com uns dels pares de la literatura alemanya. Aquesta ruta recorre una distància de 600 quilòmetres, passant per pobles amb un gran encant i per paisatges naturals que aconsegueixen embadalir tothom que els visita. Aquests camins van ser l’escenari de contes famosos, com la Blancaneus, la Caputxeta Vermella, Hansel i Gretel o el Flautista d’Hamelin.

La ruta que us proposem té una durada de cinc dies, comença a Hanau i acaba a Kaseel. De totes maneres, hi ha infinits poblets que es poden sumar al camí si vols allargar una mica més el recorregut.

La importància de l’organització interior de l’autocaravana

Ruta dels contes de fades en autocaravana durant 5 dies: pas a pas

Dia 1: Hanau

Hanau és el lloc de naixement dels Germans Grimm i el punt on comença la ruta dels contes de fades en autocaravana. Aquí hi ha dos punts que tenen un interès especial: el Palau de Philippsruhe, que es troba a uns 2.5 quilòmetres del centre d’Hanau, i la plaça del Mercat, ubicada al mig del centre històric. Aparcar l’autocaravana a Hanau no és gens difícil, ja que els carrers són molt amples.

Com que Hanau no és massa gran, et recomanem passar la nit a Steinau, un dels destins que s’inclouen al segon dia de l’itinerari. Allà hi ha aparcament gratuït d’autocaravanes que es troba a només cinc minuts caminant del centre de la localitat. En aquest aparcament hi podràs carregar electricitat i abastir d’aigua el teu vehicle.

ruta dels contes de fades en autocaravana

Dia 2: Steinau an der Strasse

ruta dels contes de fades en autocaravana

Steinau és el lloc en què els germans Grimm van passar part de la seva infantesa. Es tracta d’un petit poblet amb molt d’encant que es pot recórrer caminant. A més de caminar sense rumb i perdre’s en els seus carrerons, recomanem visitar la casa-museu dels germans Grimm i la plaça del Mercat.

Com que l’àrea de pernoctació de Steinau és tan còmoda, recomanem passar-hi una nit més i sortir direcció el següent destí al matí.

Dia 3: Alsfeld i la Fortalesa de Sababurg

Asfeld es troba a poc més d’una hora de Steinau, de manera que la ruta no necessitarà gran part del tercer dia. El poble compta amb un aparcament gratuït al carrer Jahnstrasse, que es troba a 5 minuts caminant de centre.

És un poble medieval que va servir com escenari a la història de la Caputxeta vermella. A més de perdre’s en els seus carrers empedrats i visitar el seu encantador centre per als vianants, no pots no conèixer el seu ajuntament, que té fama de ser el més bonic de tot Alemanya.

El següent destí del dia és la Fortalesa de Sababurg, ubicada a uns 130 quilòmetres d’Alsfeld. Es tracta, ni més ni menys, que el lloc on la Bella Dorment va estar esperant el petó del príncep. L’autocaravana es pot aparcar a l’entrada de la fortalesa. 

Una vegada has recorregut la fortalesa, la ruta continua a Hamelin, on et recomanem pernoctar perquè has de descobrir el lloc el quart dia. Es tracta d’un viatge que té una durada d’entre una hora i mitja o dues hores. 

L’aparcament per dormir a Hamelin queda una mica lluny del centre i el seu preu és d’1 euro l’hora o 8 euros les 24 hores. Compta amb un punt de llum i permet buidar les aigües grises i negres per només un euro. 

ruta dels contes de fades en autocaravana

Dia 4: Hamelin

ruta dels contes de fades en autocaravana

Hamelin és l’escenari del famós conte “El flautista d’Hamelin” i té unes mides una mica més grans que la resta dels poblets de la ruta.  De totes maneres, el seu petit i encantador centre històric és ideal per descobrir-lo caminant. A més a més, compta amb molts atractius com la Casa del Flautista, la Casa de Bodes i l’església del mercat de Sant Nicolau, que es van descobrint a mesura que es recorre la ciutat.

Com que l’aparcament on es passa la nit està una mica allunyat del centre, és possible apropar-se amb l’autocaravana i aparcar a la zona blava del carrer Papenstrasse, que està molt a prop del centre.

Per pernoctar, recomanem dirigir-se directament a Bremen, el següent destí que està a poc més de dues hores, on hi ha indicacions per anar a diversos aparcaments d’autocaravanes.

Dia 4: Bremen, Polle i Trendelbur

Bremen és una ciutat gran, amb un acollidor centre medieval de carrers estrets, que brollen encant. Es recomana visitar-la caminant per anar descobrint al llarg del camí els seus infinits encants. 

El següent destí del dia és Polle, on se situa el famós castell de la Ventafocs. Està a dues hores i mitja de Bremen i, en arribar, es pot aparcar al pàrquing d’una reconeguda cadena de supermercats. 

Trendelburg és el tercer destí del dia, on es troba la torre encantada de la qual va escapar-se la Rapunzel. Avui en dia és un hotel que compta amb un cafè amb unes boniques vistes a la seva terrassa.

Per pernoctar, és recomanable fer-ho a Kassel, el següent destí, ja que compta amb un pàrquing amb aigua i llum que funcionen amb monedes.

Dia 5: Kassel

ruta dels contes de fades en autocaravana

Kassel compta amb el parc natural Bergpark Wilhelmshöe, que va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. A banda del seu atractiu natural, allà hi ha el símbol de Kassel, que és l’estàtua d’Hèrcules.

Així conclou la ruta dels contes de fades en autocaravana que et proposem des d’Autocaravanes Carreras. Un extra tip que recomanem, és visitar la pàgina web de Parking 4 Night, on hi ha recomanacions actualitzades de llocs per passar la nit en autocaravana.

Si estàs interessat a llogar una autocaravana per viure un viatge de somni, no ho dubtis i contacta amb nosaltres. Truca’ns al 93 778 82 08 o escriu-nos a info@autocaravanescarreras.com per explicar-nos quins són els requisits pel teu viatge. La resta és cosa nostra: tu, gaudeix de l’aventura. 

Contactar ara